Rólunk

Image 3

Kádár Kincső vagyok, az explore lámpák megálmodója. Vállalkozásom egyszemélyes női vállalkozás a kreatív iparban, amely a dizájn és a kézművesség között helyezhető el. A termékek funkcionálisak, kézzel készítettek. Szívesen teszek eleget az egyéni igényeknek, igyekszem segíteni a vásárlót a lakáskultúrán belüli önkifejezésben.

Egyedül dolgozom, de nagyon sokat köszönhetek a közvetlen hozzátartozóimnak is. Városon laktunk, de gyermekkorom jelentős részét egy székelyföldi kis faluban tölthettem el, olyan környezetben, ahol az ezermester nagyszüleim nem ismertek lehetetlent, mindenre tudtak megoldást, és később „mentorokként” segítettek a kibontakozásomban. Az első kézműves alkotásom nagyapám születésnapjára készült, körülbelül hatéves lehettem. Még most is magam előtt látom, ahogy egy kávésdobozból és néhány drótmaradékból virágkompozíciót készítettem. Falun valahogy úgy működött az élet, hogy a városi gyermek játszótere a műhely vagy a szín volt. Saját szerszámaim voltak: fűrész, kalapács, satu, fogó, és hagyták, hogy ezekkel kedvemre barkácsoljak. Ugyanakkor megtanítottak varrni, hímezni, kötni és horgolni. Itt fedeztem fel a szőttes törölközők, lepedők, viseletdarabok gazdag mintavilágát. A kézi készítésű esztétikus és praktikus tárgyak iránti szeretetem valahol itt kezdődhetett. Édesapámnak és testvéreimnek köszönhetem a későbbi “technikai" biztatást, melynek hatására bármilyen barkácsgép kezelését könnyedén elsajátítom. A technikai tudást egészíti ki az anyai szeretet, a harmóniára és békére törekvés, amivel lelket tudok lehelni az általam készített tárgyakba.

Később az egyetemen talán nem véletlenül tanultam néprajzot és kulturális antropológiát. A szak elvégzése és az azt követő tíz év múzeumpedagógiai munka a folyamatosan változó kiállításokkal állandó edzésben tartotta és formálta a kézműves tárgyak vagy éppen az épített örökség iránti kötődésemet, szemléletemet és tiszteletemet. Örülök a kihívásoknak, a kreatív feladatoknak, szeretek tematikus alkotásokban gondolkodni.

Ezt az utat járva született meg az explore lámpák ötlete két kategóriában.

Az explore termékek egyik csoportja újrahasznosított alapanyagból készül a perforálás technikájával. Ezeket a lámpákat a reciklált anyag és a különleges díszítési technika teszi egyedivé.

A másik kategóriába tartozó termékek esetében a kulturális elemek/értékek dominálnak, ezeket hasznosítom újra. Örömmel inspirálódom épületek, közterek motívumaiból, és mindenből a környezetemben, ami kulturális értékkel bír.

A vállalkozásom célja az, hogy otthonosabbá tegye azok lakását, akik szeretik a stílusos, nem túl drága, környezetkímélő lakáskiegészítőket. A lámpák minimum 50 %-a másodlagos nyersanyagokból készül, így vállalkozásom kis lépésekben ugyan, de elkötelezett a szebb, tisztább mindennapok, és a hulladéktermelés visszaszorítása mellett.

Ugyanakkor helyi termék is, mert helyben készül, alapanyaga helyi hulladék, és egy Csíkszeredától 11 km-re található település arculatához is hozzá kíván járulni.

A műhelynek egy felújított parasztház ad otthont Csíkszépvíz központjában
A kosár tartalma

A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data